6. toukokuuta 2011

Ronskia virkkuuta


Sain pari päivää sitten valmiiksi matonkuteesta virkatut korit langoille ja villasukille. Tuosta villasukkakorista (pienempi, vaaleanharmaa) tuli niin paljon kivempi, että harkitsen vähän tuon isomman muokkaamista vielä niin, että tekisin pohjasta pienemmän ja reunoista korkeammat. Nyt tuo on vähän tuollainen rotisko. Kapeampi veisi myös vähemmän tilaa. Ohjeet koreihin täältä.

Niin ja nuo korissa olevat langat pitäisi selvittää ja keriä kunnolla. Miten langat saa pysymään niin, että ne eivät sotkeennu toisiinsa??


Kun matonkuteesta virkkaa kukan, saa pannunalusen. Aikaa menee noin puoli tuntia. Kukkien ohje on kirjasta nimeltä Lahjoja rakkaudella, jota en kyllä varsinaisesti suosittele. :P Kirjassa on ohjeita mm. aina käytännöllisiin pahvitötteröihin. Kukkaohje oli sentään kiva, joskaan en ole vielä keksinyt, mitä teen ohjeella virkkaamillani kukilla. Paitsi näille on käyttöä.

Pannunalunen trikookuteesta

Tarvikkeet: trikookudetta ja iso virkkuukoukku (esim. nro 10)

1. krs: virkkaa 4 ketjusilmukkaa, liitä piilosilmukalla renkaaksi
2. krs: virkkaa renkaaseen 10 kiinteään silmukkaa, yhdistä ensimmäinen ja viimeinen piilosilmukalla
3. krs: virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja tämän jälkeen jokaiseen kiinteään silmukkaan pylväs ja ketjusilmukka. Yhdistä viimeinen ketjusilmukka piilosilmukalla kerroksen aloittaneen ketjusilmukkarivin toiseen silmukkaan.
4. krs: virkkaa 1 ketjusilmukka ja 3 kiinteää silmukkaa jokaiseen pylväiden välissä olevaan ketjusilmukkaan. Päätä kerros piilosilmukalla kerroksen aloittaneeseen ketjusilmukkaan.
5. krs: virkkaa 1 kiinteä silmukka keskimmäiseen kolmesta kiinteästä silmukasta ja 6 ketjusilmukkaa. Toista läpi kerroksen ja yhdistä taas piilosilmukalla kerroksen ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.

Pienempi langasta tehty kukkanen sujuu muuten samalla tavalla, mutta toisella kerroksella kiinteitä silmukoita tehdään 12.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti