11. heinäkuuta 2011

Kaalista asiaa

Porkkanan ohella mulla on hankala suhde kaaliin. Syyt ovat pitkälti samat kuin porkkanasuhteessa. Haluaisin tehdä enemmän kaaliruokia, mutta jostain syystä ne eivät tahdo onnistua. Olen tehnyt mm. melko pahoja kaalikääryleitä ja varsin onnetonta kaalilaatikkoa, joista molemmista kyllä muuten tykkään. En ole myöskään oppinut tekemään kaaliruokia ilman lihaa: kaali tuntuu monesti tarvitsevan lihan rasvaa maistuakseen hyvältä.

Nyt olen tehnyt kuitenkin kaksi variaatiota hyvästä ja varsin helposta kaaliruuasta. Alkuperäinen ohje on nimeltään ruusukaali-pekonisalaatti, ja ruusukaalista teinkin ensimmäisen version uutena vuotena. Toisen version tein vasta varhaiskaalista, ja sekin oli oikein hyvää. Salaattia tämä ruoka ei tosin mielestäni ole vaan enemmin jotain pataa tms.

Näin se tehdään: Ruskista pannulla tai kattilassa paketillinen paloiteltua pekonia. Lisää pari silputtua valkosipulinkynttä ja kourallinen tai pari pähkinöitä tai siemeniä (alkup. ohjeessa saksanpähkinöitä). Paistele hetki ja lisää kaalit (vajaa kilo ruusukaalia tai muuta kaalia). Pehmentele niitäkin pieni hetki. Tämän jälkeen lisää noin desin verran kanalientä (esim. puolikas kuutio vajaaseen lasilliseen kiehuvaa vettä) ja anna hautua kypsäksi. Mausta limen kuorella tai mehulla ja soijalla. Tarjoa lämpimänä tai haaleana.

Otin kuvankin mutten kyllä löydä sitä mistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti