11. kesäkuuta 2011

Porkkanatikusta asiaa

Pitäisi syödä porkkanaa (halpaa, terveellistä, tekee kuulemma ihosta hyvän värisen, ekologista jiiäneejiiänee), mutta aina ei huvita. Kokonaisen porkkanan jäystäminen käy työstä, ja vähän turhan vaivalloiselta tuntuu joskus jopa porkkanoiden pilkkominen pienemmiksi napostelupaloiksi. Oikeasti pitäisi tietenkin pillkoa niitä kerralla enemmän jääkaappiin valmiiksi, mutta laiska kun on...

No porkkanaraastetta aina joskus tehdään, vaikka syvästi raastamista vihaankin (raaste lentelee ympäri keittiötä eikä rippeitä saa raastimesta millään pois). Jotta raaste olisi parempaa, siihen kannattaa sekoittaa ainakin jotain makeaa, rusinat tai appelsiini ovat meillä vakiokamaa. Nyt iskin rusinoiden lisäksi raasteeseen (jonka muuten pitää olla mahd. karkeaa! mössöraasteet pannaan!) pannulla paahdettuja maapähkinöitä (niitä keksin tehdä kerralla isomman satsin odottamaan tulevaa) ja lorauksen appelsiinimehua. On hyvvää.

Jooeimullamuuta. Porkkanaraastetta nyt ei kuvatakaan kehtaa. Syökää silti porkkanaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti