30. syyskuuta 2011

Pinaattipiiras

Tämä ohje on siitä aiemminkin mainostamastani Sanna Miettusen aamupalakirjasta. Piirakka on ihan erilaista mitä mikään, mitä olen koskaan tehnyt, mutta munsta hyvää. Ja A. oli pohdinnan jälkeen samaa mieltä. En melkein yhtään soveltanut ohjetta (paitsi että en ostanut pinjansiemeniä, kun ne on niin kalliita, vaan käytin cashew-pähkinöitä, joita oli mysliä varten olemassa), joten kirjoitan sen tänne niin kuin se kirjassa on. En kyllä ihan sanasta sanaan, kun ei jaksa. ;)

Sannan Torta Pasqualina

10 filotaikina-arkkia
900 g (tekee muuten 6 pussia..!) pinaattia
200 g pinjansiemeniä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokaöljyä
suolaa
1 kananmuna
200 g fetajuustoa
4 kananmunaa

Pinnalle: 1 kananmuna, seesaminsiemeniä

Ota filotaikina ja pinaatti hyvissä ajoin sulamaan.

Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Silppua sipulit, kuullota hetki öljyssä. Purista pinaatista neste irti (vaikkapas siivilän läpi), sekoita joukkoon sipuli, murusteltu feta, muna, pinjansiemenet ja suolaa halutessasi.

Vuoraa filotaikina-arkeilla irtopohjavuoka, anna arkkien reunojen roikkua vuoan reunojen yli. Jätä pari arkkia kantta varten. Lapa täyte vuokaan. Tee täytteeseen neljä koloa ja riko koloihin munat. Käännä taikina-arkkien reunat piiraan päälle ja laita vielä pari levyä koko homman peitoksi. Voitele munalla ja ripottele siemenet päälle.

Paista 175 asteessa n. 50 - 60 min ja anna jäähtyä ennen tarjoilua. Parempaa vielä seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet ässehtyä kunnolla.

Terve! Täällä kurkkii kananmuna!

Seuraavaksi pitää kyllä kokeilla pinaattipyöryköitten tekemistä. Olen syönyt niitä parikin kertaa ehkä kahdessa eri nepalilaisessa ravintolassa, ja voi kun ovat hyviä. Pääsee taas ostamaan pussikaupalla pinaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti