30. syyskuuta 2011

Suklaajuttuja

Edellisen kerran, kun matkustettiin pohjoiseen, oli joku jättänyt junaan Hesarin. Lehden ruokasivuilla oli tämä ohje, jonka revin mukaan. Ja voi kun olikin mahtava ohje!

Helppo suklaakakku

200 g sulatettua voita
4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2-4 tl vaniljasokeria

Sekoita tahoillaan keskenään kuivat ainekset ja märät ainekset. Sekoita nopeasti kuivat ja märät yhteen. Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 45 min. Kakku saa jäädä keskeltä kosteaksi.


Jutussa vinkattiin, että ohjeesta saa brownie-tyyppistä kakkua, kun jättää pois leivinjauheen, lisää pähkinää ja laittaa jauhoja vain 2 dl. Paistoaika lyhenee 30 minuuttiin. Minä tein tämän version, mutta pähkinöiden sijasta laitoin kaakaopapurouhetta, ja muistaakseni korvasin voin öljyllä (kun ei ollut voita kaapissa). Yhden ison kakun sijasta paistoin taikinasta muffinssivuuassa pieniä leivoksia. Oli kuulkaas aika ylellisen oloisia, vaikka on maailman helpoimpia tehdä. Kylkeen kannattaa kehitellä jotain raikasta (kuvassa karviaisia).

Ja vielä toinen helppo ohje suklaannälkään. Tämä on jopa ihan terveellinen. Ja jopa simppelimpi kuin tuo äskeinen.

Suklaamousse tahi -jäätelö banaanista (1 annos)

1 banaani
n. 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
(vaniljasokeria)
(kaakaopapurouhetta)

Jäätelöversio: kuori banaani ja laita pakastimeen. Molemmat versiot: muussaa banaani sauvasekoittimella, surraa vähän ilmaakin joukkoon. Mausta ja vedä nassuun.


Kummassakaan näistä ohjeista ei muuten kyllä ole varsinaisesti suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti