8. huhtikuuta 2011

Puoli kiloa päivässä...

... kipuaa rouvan paino ylöspäin.

No ei vaan, sallaattia näläkäselle herrasväelle.


500 salaattia -kirjasta löytyi helpon oloinen ja sopivan talvinen salaattiohje, jota väljästi mukaillen syntyi perjantai-illan iltapala. Pointti tässä on tuo kastike: parsakaali, porkkana ja tomaatinpuolikkaat kohoavat ihan uusiin sfääreihin, kun päällä on sinihomejuustokastiketta. Alkuperäisessä ohjeessa salaattiin tuli parsakaalta, kukkakaalta, retiisiä, kirsikkatomaatteja ja friseesalaattia. Nyt ei raaskittu ostaa kuin parsakaalta ja tomaatteja ja lisäksi viipaloitiin porkkanaa. Parsakaalta on kiehautettu suolalla maustetussa vedessä 3 minuuttia (samalla kiehuisivat myös kukkakaalit), muut ainekset on vain pilkottu lautaselle. Näyttää kivalta ja maistuu hyvältä. Ja on terveellistä ja niin edelleen.

Kastikkeen ohje menee oikeasti näin:

Roquefort-kastike (neljään annokseen)

50 g roquefort-juustoa
5 rkl kermaa
5 rkl maustamatonta jukurttia
2 rkl valkoista balsamietikkaa
suolaa, mustapippuria

Murenna juusto ja sekoita aineet keskenään.

Mutta voi sen tehdä vaikka näinkin, jos ei jaksa kaikkea ostaa kaupasta:

n. 50 g Auraa
n. 5 rkl maustamatonta jukurttia
1 rkl omenaviinietikkaa
suolaa, mustapippuria

Murenna juusto ja sekoita aineet keskenään. Tästä tuli kahteen isoon annokseen sopivasti kastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti