7. maaliskuuta 2011

Hihaversiot

Epäilen, että puran enemmän kuin kudon. Kuten kerroin, on vauvalle tekeillä neuletakki (tällä ohjeella, jonka löysin Ravelryn kautta). Yritän hyödyntää tekeleeseen jämälankoja: valkoista ja sinistä pipoista, jotka olen kutonut itselleni ja purkanut, kun eivät olleetkaan hyviä.

Sain neuletakin kertaalleen jo aika pitkälle: vartalokappale oli kainaloihin asti valmis, samoin molemmat hihat. Enää puuttui siis vain kaarroke ja nappilista. Mutta värit alkoivat näyttää kovin tunkkaisilta, ja purin sitten koko homman, ja vaihdoin sinisen ja valkoisen paikkaa. Mycket bättre, tykkään minä.


Oikeanpuolimmainen on siis uusi versio. Punainen raita tulee toistumaan molemmissa hihoissa ja vartalokappaleessa samassa kohtaa, ja kaarrokkeeseen teen myös pari tehosteväristä raitaa (ainakin vaaleanpunaista ja vihreää olisi ehdolla), napit on keltaiset. Onneksi tämän kokoisen työn tekee suht nopsaan, joten purkaminen ei varsinaisesti harmita.

Jännittää kyllä, että minkä kokoinen tuosta mahtaa tulla. Ohjeessa nimittäin kerrotaan, että neule sopii 3-5-kuiselle, jos kutoo 3,5-kokoisilla puikoilla, ja 2,5-kokoisilla puikoilla tulee vastasyntyneen tai keskosen neule. Mun puikot on kolmoset mutta lanka perinteistä 7 veljestä, jota pitäisi paksummilla puikoilla oikeasti kutoa. Melko pienen toivon tästä syntyvän, että neuleen saisi käyttöön jo kevään viileillä säillä ja että takista ei tulisi ihan saman kokoinen kuin toisesta vauvalle jo tehdystä (kiitos vielä äiti!). Jäämme jännityksellä odottamaan, miten käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti